Vítám Vás na stránkách, které vznikly z potřeby sdílet radosti partyzánského zahradničení.
Ráda bych také představila pár svých nápadů na zkrášlení některých pozapomenutých míst v Holešovicích a v neposlední řadě doufám,
že se ke mně někdo přidá…

28. října 2011

Pozdravení z Vinohrad

Díky projektu Praha město literatury mám výbornou radu pro všechny partyzánské zahradnice a zahradníky, nešťastné z končící sezóny:

"Květináče! Vždyť je možno pěstovat kytky v květináčích! Rázem se mu zjeví houští palem a latánií, dracén a tradeskancií, asparágů, klívií, aspidister, citlivek a begónií v celé své tropické kráse; a mezi nimi, víme, pokvete nějaká ta urychlená primule a hyacint a brambořík; z předsíně uděláme rovníkovou džungli, po schodech budou splývat visuté úponky a do oken dáme kytky, které pokvetou jako blázni. Tu tedy člověk zahradník vrhne rychlý pohled kolem sebe; nevidí už pokoj, který obývá, nýbrž rajský prales, který tu vytvoří, a běží k zahradníkovi za roh, aby si přinesl plnou náruč vegetačních pokladů."

Pan Karel Čapek, Zahradníkův rok (doporučeně-povinná četba pro všechny /a nejen/ partyzánské zahradníky; zdarma ke stažení na stránkách Městské knihovny Praha).

Žádné komentáře:

Okomentovat